علت کپک زدن مواد غذایی در یخچال چیست؟
ممکن است برای شما هم اتفاق افتاده باشد که موقعی در یخچال را باز کرده این با مواد غذایی کپک زده مواجه شده این و این موضوع شما را نگران کرده است.ابتدا باید علت کپک زدن مواد غذایی در یخچال را متوجه شویم و سپس از به وجود آمدن این مشکل جلوگیری کنیم.در این مقاله علت کپک زدن مواد غذایی در یخچال را بررسی می کنیم.
نخست با انواع کپک ها آشنا می شویم.
3 نوع کپک داریم 1- کپک سفید 2-کپک سبز-3- کپک آبی
هر ماده غذایی که در شرایط نامساعد قرار گیرد مستعد کپک زدن است و می تواند فاسد شود. کلیه غذاهای شور،شیرین و مایعات می توانند کپک بزنند.
کپک مواد غذایی به طور کلی و مستقیما باعث مرگ و میر افراد نمی شود، اما برخی از کپک ها می توانند باعث واکنش های آلرژیک و مشکلات تنفسی، مسمومیت شدید و… شوند. اما باید توجه داشته باشید که برخی از کپک ها تولید سم می کنند و باعث ایجاد سرطان می شوند.اگر نسبت به کپک مواد غذایی بی توجه باشید، علاوه بر تاثیرات منفی ای که روی سلامتی شما می گذارد، می تواند باعث بوی بد داخل یخچال شما نیز شود. کپک می تواند باعث مسومیت غذایی برای اعضای خانه را ایجاد کند.
در ادامه دلایل کپک زدن مواد غذایی در یخچال را بررسی می کنیم
خطا در استفاده از یخچال
- در صورتی که در استفاده از یخچال دچار اشتباه شویم، به راحتی می توانیم سبب شویم که یخچال پر از کپک شود.
تمیز نکردن یخچال
- در صورتی که یخچال تقریبا هر ماه تمیز نشود، باعث بالا رفتن احتمال به وجود آمدن کپک می شود. در صورتی که یخچال تمیز نباشد و عواملی مانند رطوبت مناسب با آن همراه شود یخچال به راحتی با پدیده کپک زدگی مواجه می گردد.
نگه داشتن مواد فاسد
- بعضی از مواد به سرعت فاسد می شوند. در صورتی که این نوع مواد زمان زیادی در یخچال نگه داشته شوند، سریعا شروع به کپک زدگی کرده و به دیگر موادی که در داخل یخچال قرار دارد سرایت می کند. اگر ماده فاسد شده بیش از حد در داخل یخچال نگه داشته شود علاوه بر درگیر کردن دیگر مواد با کپک، سبب می شود که بوی کپک به صورت ماندگار در یخچال باقی بماند.
روش های جلوگیری از کپک زدن مواد غذایی در یخچال
میوه ها را قبل از قرار دادن در یخچال شسته، سپس آن ها خشک کنید و در یخچال قرار دهید.
در یخچال جا میوه ای خاص مشخص کرده و در آن تعدادی اسفنج خشک قرار دهید. در این صورت رطوبت میوه ها جذب شده و دیگر احتمال کپک زدن آن ها پایین می آید.
در صورتی که قصد دارید مربا را داخل یخچال قرار دهید، یک تیکه فویل تهیه کنید. آن را بر روی درب آن بکشید و سپس درب آن را ببنید. پس از بستن کامل درب آن می توانید آن را باز نمایید. در این صورت هوا هیچ راهی برای ورود به شیشه مربا را ندارد و دیگر احتمال کپک زدن مربا به صفر می رسد.
بهترین روش برای پیشگیری از کپک زدن سبزی این است که آن را به صورت شسته شده و خشک شده در یخچال قرار دهید. برای نگهداری از سبزی باید آن ها را بعد از شستن روی یک پارچه پهن کنید تا خشک شوند. سپس سبزی ها را در یک کیسه پارچه ای یا پلاستیکی بگذارید. برای افزایش ماندگاری سبزی خوردن می توانید آن را در کیسه پلاستیکی بگذارید و آن را باد کنید. سپس درب کیسه را محکم گره بزنید تا هوا به آن نفوذ نکند.
ان از آن دسته مواد غذایی پر مصرفی است که اگر در شرایط نامساعد قرار بگیرد، خیلی زود کپک می زند. خوردن نان کپک زده می تواند مشکلات گوارشی را برای افراد ایجاد کند. اولین چیزی که باید برای جلوگیری از کپک زدن مواد غذایی مثل نان بدانید این است که هیچ گاه نان های داغ را روی هم نچینید. این کار موجب ایجاد رطوبت و گرما در نان می شود و آن را در معرض فساد قرار می دهد. قبل از بسته بندی نان ها آن ها را روی پارچه بچینید تا کاملاً خنک شوند. سپس نان ها را بسته بندی کنید.
در صورتی که تمام مواد بالا را رعایت کردین و همچنان مواد غذایی موجود در یخچال کپک می زند با تعمیرکار تماس بگیرید و این موضوع را مطرح نمایید.